thumbnail
30
jan

Stylish verantwoord interieur!

5 Tips voor een stylish verantwoord interieur!

 

1. Groot en weinig!

Als je kiest voor grote items in je interieur voorkom je het probleem dat je lege ruimte gaat opvullen met allerlei andere spullen. Hierdoor kan het nogal een ratjetoe worden! Daarom is het een goed idee om te gaan voor grote accessoires zoals een zuil met een mooie vaas erop of een grote wanddecoratie waardoor het meteen genoeg is op die lange wand! Natuurlijk kun je kleinere spulletjes wel toepassen door deze te groeperen. Dit doe je op een dienblad, plankje of wijntafeltje. Ook kei leuk een groepje van verschillende hertenkoppen, borden of lijstjes op je wand!

2. Rechte lijnen!

Denk je misschien ik zet het schuin, want het staat in een hoekje?
Of doe je het automatisch omdat je het zo gewend bent?
Niet meer doen, dit is niet stylish verantwoord 😉 het staat rommelig! Zet je accessoires of meubels recht en haal het uit de hoek, zo komt het veel meer tot z’n recht!
Ohja dat geldt trouwens voor alle meubels, zet het net een paar centimeters van de muur af.

3. Raambekleding!

Dit wordt soms een beetje vergeten bij het inrichten van je huis. Heel jammer! Het is even een investering maar dan heb je meteen de finishing touch die je zocht! Want anders blijf je met het gevoel zitten dat er iets mist! Dit zorgt weer voor impulsieve en verkeerde aankopen. Waardoor we weer terugkomen bij het probleem dat ik heb besproken bij nr 1!

4. Vloerkleden!

Heb je na het volgen van de voorgaande punten nog steeds niet het idee dat je interieur een eenheid vormt, dan kun je dit perfect oplossen door middel van een karpet. Zorg ervoor dat het onder de bank ligt en dat alle poten van de rest van de zithoek erop staan, zo wordt alles met elkaar verbonden! Een karpet geeft je warmte en een knus gevoel.

5. Een frisse blik!

Hierboven heb ik vaste regels genoemd die toepasbaar zijn in elk interieur. Maar ieder interieur is uniek en er zijn nog veel meer mogelijkheden.
Het is geen overbodige luxe om een styliste in te huren voor een frisse blik en nieuwe ideeën!
Verkeerde aankopen worden voorkomen en hierdoor ga je doelgericht te werk waardoor je veel sneller en goedkoper je gewenste resultaat bereikt!